Forum Bukmacherskie - Konkursy, Typy, Analizy

Pełna wersja: Mistrzostwa Świata Kobiet 2010
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Spotkanie: Serbia - Polska
Bukmacher: Bet365
Typ: Serbia
Kurs: 1.85
Czas rozpoczęcia: 8.00
Analiza:

Drugi dzień mistrzostw świata i dla Polek to już jest mecz 'o życie'. Przegrywając dziś z Serbią na dobrą sprawę pozbawią się już na starcie szans walki o medale. I zapowiada się, że będzie to bardzo trudny mecz dla Polek.
Serbki wczoraj wygrały bardzo łatwo z Kostaryką i tak naprawdę dla nich turniej rozpocznie się meczem z Polską. Przystąpią do niego Serbki wypoczęte i w dobrych nastrojach, tym bardziej, wygrały dwa poprzednie mecze z Polkami, w tym w zeszłym miesiącu w Polsce.

W polskiej ekipie jest niewesoło. Wczoraj Polki przegrały 'wygrany' mecz z Japonią. Mecz kosztował wiele sił, skończył się późnym wieczorem. Polkom zostało mało czasu na regenerację sił i poradzenie sobie z dołem psychicznym po porażce.
Największym problemem może być właśnie kondycja. Z Japonią bardzo szybko z sił opadła Glinka, która przy tragicznej grze Kosek (skończone 3 z 10 ataków) wydaje się, że po prostu musi grać dużo, ale wygląda na to, że nie jest w stanie wytrzymać kondycyjnie. Dość szybko spadła skuteczność Kaczor i wygląda na to, że z dużo lepszymi na bloku od Japonek Serbkami atak może to być wielki problem, tym bardziej, że Barańska również nie zachwycała skutecznością. W pewnym momencie meczu z Japonią grę w ataku ciągnęła tylko środkowa Gajgał.
Po pierwszym dniu w statystykach Polki wyglądają bardzo źle. Nisko jest rozgrywająca, podobnie jak wszystkie przyjmujące, żadna z podstawowych atakujących nie osiągnęła w pierwszym meczu skuteczności 50%. Wydaje się mało prawdopodobne, że po meczu z Serbią te statystyki będą wyglądały lepiej. Jeśli dołożymy do tego zmęczenie, które jutro po drugim secie może dać się poważnie we znaki niektórym naszym zawodniczkom i to, że Serbki potrafią bardzo groźnie zagrywać i mają lepszy blok od Japonek, to siatkarki z Serbii wydają się być faworytkami meczu, tym bardziej, że mają przewagę psychologiczną po niedawnym zwycięstwie nad Polską. Kurs 1.85 ( Bet365 szanse obu ekip wycenia 50/50) jest więc wg mnie warty zagrania, bo to Serbki są faworytkami meczu.
Dominikana-Korea Pld
typ; 2
2.44
Pinnacle
Analiza
Jutro w spotkaniu drugiej kolejki fazy grupowej na mistrzostwach swiata w siatkowce pan rozgrywanych w japonii , koreanki z poludnia zmierza sie z reprezentacja dominikany.
Dziwia mnie troche kursy na to spotkanie . Wedlug mnie faworytkami tego spotkania wydaje sie byc zawodniczki z Koreii . Dominikana w pierwszym spotkaniu ugrala seta Rosji . Natomiast Koreanki pewnie , bez najmniejszego problemu ograly Kanadyjki , bez straty seta . Co prawda byly trzy pojedynki miedzy obiema reprezentacjami , dwa wygrywaly Dominikanki . Jednak w moim przekonaniu na dzien dzisiejszy lepsza druzyna wydaje sie byc Korea z Poludnia . Ten zespol zrobil na mnie wieksze wrazenie po pierwszym dniu mistrzostw .
Siatkówka, Kobiety, Mistrzostwa Świata, 7:30
Polska - Peru
Typ: handicap setowy (0:2.5) 1
Kurs: 2.10
betsson

Rano czasu polskiego rozegrane zostaną spotkania 4 kolejki pierwszej fazy Mistrzostw Świata siatkarek. Turniej ten odbywa się w Japonii i do tej pory nie układa się zbyt dobrze dla naszych siatkarek. Przed turniejem nasze zawodniczki były upatrywane do miejsc 5-8, a jeśli miałyby walczyć o coś więcej wiadome było że decydować o tym będą spotkania z Japonią i Serbią, niestety oba skończyły się porażką naszych siatkarek, pomimo dobrej gry w pierwszej fazie obu tych spotkań. Widać (jak to u większości naszych sportowców) że w najważniejszych momentach z psychiką nie jest zbyt dobrze. Jeśli chodzi o te występy to prawda jest taka że nasze siatkarki nie zaprezentowały się wcale źle, a były to rywalki z najwyższej półki, o wiele lepsze od Peruwianek z którymi nasze zmierzą się jutro o 7:30 czasu polskiego. Peruwianki urwały po jednym secie Japonkom i Serbkom, ale jakoś mnie to nie przekonuje wcale, pierwsze mecze za nami, czynnik zaskoczenia będzie miał coraz mniejszy wpływ, do tego akurat przed tym spotkaniem nastąpił dzień przerwy, mam nadzieję że nasz sztab wykorzystał odpowiednio ten czas by rozpracować rywali. A o ich sile niech świadczy też fakt, że ostatnio przegrały dwa mecze wyraźnie z Dominikaną, kilka dni przed mistrzostwami na własnym terenie. Jesteśmy zdecydowanym faworytem tego meczu, pozostaje pytanie czy Peruwianki urwą nam seta, ja uważam że nie, mimo krytyki jaka spadła na nasze siatkarki, myślę że udało się odbudować morale (pomogła w tym planowa, łatwa wygrana z Kostarykankami) i Polki wierzą w to że te mistrzostwa nie są jeszcze przegrane, osobiście uważam że w tym momencie tak faktycznie jest ponieważ to druga runda zadecyduje o awansie do strefy medalowej, a bilans 5-2 da takowy awans. Przed mistrzostwami nie było pompowania balona, trener wypowiadał się ostrożnie "Mamy zaprezentować się jak najlepiej, grać w każdym spotkaniu o zwycięstwo i w końcowym efekcie wylądujemy na jakimś miejscu. Nie mam w swoim kontrakcie zapisane, że mamy zająć czwarte, szóste czy dziewiąte miejsce. Mamy wystąpić w igrzyskach olimpijskich w Londynie i to jest nasz cel", dlatego też faktycznie jestem skłonny wierzyć w to że nasze siatkarki zagrają jutro na 100%. Jutrzejsze spotkanie będzie prawie na pewno liczyć się w kolejnej fazie, nasze wiedzą że trzeba walczyć o każdą piłkę, o każdego seta, ponieważ 3:0 w tym meczu jeszcze sporo może dać w tym turnieju, niewykluczone że to właśnie sety będą ważyły o awansie. Trener Jerzy Matlak jak i jego podopieczne są przekonane że turniej się jeszcze nie skończył i by ostateczne oceny wyciągnąć w połowie listopada kiedy to turniej się zakończy, a na razie trzeba się skupić na sporej ilości meczy które jeszcze zostały. Według mnie jutrzejsze spotkanie Polki wygrają spokojnie 3:0, chcą pokazać że są naprawdę w wysokiej formie a prawda jest taka że przygotowane są dobrze, nie twierdzę że nasze w tym turnieju zwojują nie wiadomo co, wyjaśni się to w drugiej fazie w mocnymi rywalkami, a jutro nie będzie kiedy tego meczu przegrać, nie z tymi rywalkami akurat w tym momencie...
Spotkanie: Brazylia - Włochy
Bukmacher: BetClic
Typ: DW 3-0
Kurs: 3.15
Czas rozpoczęcia: 10.00
Analiza:

Italia w tych mistrzostwach gra słabo. Z bardzo słabymi Kenijkami i Portoryjkankami Włoszki wygrały pewnie. Ale gorzej wyglądały już mecze z silniejszymi rywalami. Z Holandią reprezentacja Włoch wygrała choć to Holenderki w przegranych setach długo prowadziły i fatalne błędy holenderskiej rozgrywającej w końcówkach setów oraz na początku tie-breaka pozbawiły je wygranej. Wczoraj Włoszki natomiast po bardzo wyrównanym meczu przegrały 2-3 z Czeszkami. Dziś bardzo możliwe, że będą tę dotkliwą porażkę czuły i w mięśniach i w głowie. Wliczając w to słabą formę Włoszek, słabe przyjęcie, kiepski procent atakujących, bowiem atak włoski trzyma w tej chwili środkowa Gioli, szanse Włoszek na dobry wynik w tym meczu szacuję bardzo nisko. Brazylijki bowiem to faworytki mistrzostw i swoją siłę potwierdziły w meczu z Holandią. Ograły Holenderki gładko, w godzinę po trzech krótkich setach, a w każdym z nich swą przewagę zaznaczały bardzo szybko. Liczę, że Brazylia dziś przeciwko Włoszkom wyjdzie tak samo skoncentrowana jak przeciwko Holenderkom. Jeśli tak będzie, to jestem przekonany, że Brazylijki nie pozostawia dziś Włoszkom złudzeń. Włoszki są w słabej formie, właściwie tylko Gioli gra na dobrym poziomie. Ale przecież jedną zawodniczką z Brazylią wygrać się nie da nawet jednego seta. Stawiam na pewne 3-0 dla Brazylii i liczę na podobny mecz Brazylijek jak przeciwko Holandii.
Spotkanie.Polska-Korea Pld.
Typ.2
Kurs.2.50
Bukmacher. Bet365
Godzina.7.00

Analiza.

Dzis w nocy polskiego czasu rozpoczyna sie druga runda Mistrzostw Swiata Kobiet w Siatkowce.Mecz ktory wybralem do typowania rozpocznie sie o godzinie 7.00 i bardzo mnie zdziwily kursy na te spotkanie.Bukmacherzy uwarzaja,ze zdecydowanym faworytem sa tutaj Polki.Ja sie z tym nie zgadzam i postawie na Koreanki.Graja one na wlasnym kontynencie i na pewno maja tutaj przewage nad Polkami...a po za tym Polki jakos mnie nie przekonywuja na tych mistrzostwach...Porazka na wlasne zyczenie z Japonia,potem latwo przegrany mecz z ekipa Serbii 1-3 i trzy wygrane z kelnerkami takimi jak Peru,Algieria i Kostaryka...Natomiast Koreanki pokonaly faworyzowane Turczynki i Chinki i urywajac seta Rosjankom...Ja zaryzykuje i postawie na Koree Pld.Obym byl zlym prorokiem...
Spotkanie: Włochy - Niemcy
Typ: Włochy (-2,5 seta)
Kurs: 5,00
Bukmacher: Unibet

Analiza: Z takiego kursu grzech nie skorzystać. Może i Włoszki przegrały frajersko mecz ze znakomitymi walecznymi Czeszkami 2-3, czy też uległy będącej poza zasięgiem wszystkich Brazylii 0-3, ale są one na tyle doświadczonym zespołem, że na porażkę z Niemkami sobie nie pozwolą. Mogła by być ona brzemienna w skutkach, bo w następnym dniu Włoszki grają z USA, a tutaj o zwycięstwo będzie niezwykle trudno. Więc w razie porażki z Niemkami i USA Włoszki byłyby w bardzo trudnej pozycji w tabeli. Niemki nie czarują na tym turnieju, grają co najwyżej solidnie, wygrywają z kim mają wygrać, przegrywają z kim mają przegrać. Teoretycznie z Włoszkami "mają" przegrać i myślę, że tak się stanie, bo w swoim składzie nie posiadają zawodniczek, które mogłyby się równać potencjałem z Lo Bianco, Ortalani, Gioli czy Piccinini. Oczywiście, w składzie Niemek także znajduje się kilka bardzo ciekawych zawodniczek (jak chociażby polka Małgorzata Kożuch czy Maren Brinker), ale są to zawodniczki raczej perspektywiczne, które nie posiadają jeszcze na tyle dużego doświadczenia, by rywalizować jak równy z równym z doświadczoną ekipą Włoszek. Pokazały to chociażby mecze na Word Granx Prix w tym roku, gdzie Niemki zajęły dopiero 8. miejsce, wyprzedzając jedynie Tajlandię, Portoryko i Tajwan. Moim zdaniem jutro obejrzymy pewne zwycięstwo Włoszek.
- spotkanie Peru - Chiny
-buk: expekt.com
- typ DW 0:3
- kurs 1.6
-czas: 3.15
- analiza
Ostatni mecz II fazy grupowej MS w siatkowce rozgrywanych w Japoni. Chiny zmierza sie z Peru. Peru to najslabsza druzyna, sposrod wszystkich grajacych w II fazie rozgrywek. grupowych. Na koncie w tabeli ma same porazki (6). Co wiecej, w II fazie ugrala tylko 1 seta i to w grze na przewagi z Korea. Z Rosja i Turcja latwo przegraly po 3:0 nie nawiazujac walki w zadnym z setow. Chiny to rewelacja II fazy. Awansowaly do niej bez zadnego zaliczonego zwyciestwa. A w tej fazie zdolaly juz pokonac Japonie (gospodarz, to jedyna dotychczas porazka tego zespolu) 3:1 oraz latwo , z malymi problemami tylko w drugim secie, Polske 3:0. Dzis bedzie latwe zwyciestwo Chinek 3:0. Peruwiankom brakuje dobrego przyjecia i silnej zagrywki. Brak tez liderki zespolu. Swietne zawody rozgrywa natomiast Wang Yimei liderka zespolu chinskiego, znajdujaca sie w czolowce najlepiej punktujacych mistrzostw. Mysle , ze wlasnie ona i dobra gra blokiem zespolu Chin spowoduje ze mecz zakonczy sie w trzech setach. Warto dodac ze Chinki beda mocno zmobilizowane bo wysokie wygrane w setach, przy szczesliwym ukladzie pozostalych meczy w grupie da im prawo gry nawet o miejsca 5-8. Warto wiec dzis grac na DW 3:0 dla Chinek.
spotkanie Polska-Holandia
- typ DW 0:3
- kurs 15,1
expekt
4.30
- analiza
Dzis spotkanie o miejsca 9-12 Mistrzostw Swiata w siatkowce odbywajacych sie w Japoni. Polska zmierzy sie z Holandia. Wedlug bukmacherow nie ma faworyta tego spotkania. Ja gram na Holandie. Dlaczego one powinny wygrac to spotkanie?
- maja w swoim skladzie Flier Manon, znakomita zawodniczke zdobywajaca punkty nie tylko atakiem,blokiem ale rowniez servisem. Jest ona w czolowce najlepiej punktujacych mistrzostw. Najlepsza Polka-Werblinska ma od niej zdobytych 20 ptk mniej.
-Polki to jeden z zespolow, ktory popelnia najwiecej bledow wlasnych w mistrzostwach, a takie bledy Holenderki potrafia bezwzglednie wykorzystywac.
-Holenderki z Polkami lubia grac i w sotatnich meczach bez zadnych problemow zwyciezaja nasza reprezentacje. W 2009 roku w Grand Prix dwukrotnie pokonaly nas 3:0, aby potem w Mistrzostwach Europy (odbywajacych sie w Polsce!) rownie latwo pokonac nas 3:0 , w setach do 18, 13!, i 23.
-od 1982 roku to dopiero 3 wystep reprezentacji Polski na Mistrzostwach Swiata, Holenderki graja po raz 7 (tylko jedna impreze opuscily w 86r), co swiadczy, iz Holenderki maja lepsze ogranie na imprezach tego cyklu.
-Polkom MS nigdy nie wychodzily, nawet jak nasza reprezentacja w 2003 i 2005 zdobywala w Mistrzostwach Europy zlote medale, to w MS 2002 i 2006 byla dopiero 13 i 15. Nawet ms 12 bedzie najwyzszym miejscem Polek w MS od 1978roku.
Warto dzis zagrac na zwycieciestwo Holenderek. Spotkanie powinno sie zakonczyc tak jak trzy poprzednie czyli latwa wygrana Holenderek 3:0. Decydujacy wplyw an wynik beda mialy niewymuszone bledy Polek, ktorych nie potrafilismy wyeliminowac w zadnym spotkaniu mistrzostw
Spotkanie: Rosja - Brazylia
Bukmacher: ladbrokes
Typ: Rosja
Kurs: 2.10
Czas rozpoczęcia: 11.30
Analiza:

Kursy otwarcia na Rosję były sporo wyższe, ale buki szybko weryfikują. W tej chwili już niewielu ma kursy na Rosję powyżej 2.0.
Dlaczego wygra Rosja? Rosjanki są świetnie przygotowane do turnieju, aż trzy zawodniczki są wśród najlepiej atakujących. Koszeliewa, Gamova i Ljubov Sokolowa ze średnią powyżej 50% skuteczności ataku zajmują 3 z czterech pierwszych miejsc w rankingu atakujących. Wosoko jest też libero. Rosyjskie przyjęcie w każdym meczu było na poziomie lepszym niż przeciętny, a także potrafiły postraszyć zagrywką i blokiem. Rosjanki przystąpią do meczu wypoczęte po dość łatwym zwycięstwie nad USA w półfinale. Siła Rosjanek to dobre wyszkolenie i przygotowanie do zawodów oraz zgranie zespołu, ale również warunki fizyczne, którymi przewyższają dość wyraźnie zawodniczki z Brazylii. Najwyższa z Brazylijek Thaisa łapie piłkę w bloku na wysokości 306 cm. Większość jej koleżanek zaś ok 180-190 cm. Natomiast proszę sobie wyobrazić, że zasięg Gamovej w ataku to 321 cm, Merkulovej 317, Koszeliewej, Sokołowej i Gonczarowej 315. Wszystkie one są w stanie atakować ponad brazylijskim blokiem, a wtedy obrona jest w zasadzie niemożliwa.
Co do Brazylijek, to prezentują się one gorzej niż na olimpiadzie i poprzednich mistrzostwach świata. W gorszej formie jest ich wielka gwiazda Jaqueline, co widać było wczoraj. Także mała zmiana pokoleniowa nie wpłynęła tej drużynie na dobre, bo np. Natalia nie prezentuje tego poziomu co jej poprzedniczka. Wczoraj Brazylia grała bardzo ciężki mecz z Japonkami, mecz bardzo długi i wyczerpujący. Dziś Brazylijki będą ten mecz czuły w kościach. Wczoraj też Brazylijki miały wielkie kłopoty z przyjęciem zagrywki. Jeśli to powtórzy się i dziś, to czeka nas z pewnością pewna wygrana Rosji, bo z wysokiej piłki przeciwko tak wysokiemu blokowi jaki mają Rosjanki (aż 7 Rosjanek skacze w bloku powyżej 300 cm) grać się nie da.
Siatkowka MŚ 14.11.2010 10:00

Spotkanie: Wlochy - Turcja
Typ: Wlochy -2,5 seta
Kurs: 2,40
Buk: Unibet

Mecz o 5 miejsce w turnieju w ktorym zagraja Wloszki ktore byly blisko polfinalu, jednak przegraly boj z Kubankami i znalazly sie w walce o miejsca 5-8. Turczynki troche szczesliwie znalazly sie w tej fazie, kilka emczow wygralym olbrzymim fartem, jednak mysle ze to by bylo na tyle. U Turczynek z meczu na mecz coraz gorzej gra Neslihan Darnel ktora to decydowala o wygranych siatkarek znad Morza Czarnego. Lepiej natomiast zaczyna sobie poczynac Gunes ale czy to zawodniczka klasy swiatowej? Wloszki maja dobra obrone widzialem wielokrotnie ich mecze na tych MŚ i bronily nieprawdopodobne pilki a w Turcji oprocz slabszej obecnie Dernel i rozkrecajacej sie Hunes atakowac nie ma kto... Swietnie w bloku grajace Wloszki prawdopodobnie powstrzymaja te zawodniczki. Swietnie na rozegraniu radzi sobie Eleonora Lo Bianco, nadspodziewanie dobrze gra Gioli, w ataku imponuje Piccinini oraz Ortolani. Wloszki nie dosc ze sa bardziej klasowymi i doswiadczonymi zawodniczkami od Turczynek to jescze graja duzo lepiej na przyjeciu. Wczoraj Wloszki gladko uporaly sie z Serbkami a zespol Serbii jest porownywalny z zespolem Turcji. Sadze ponadto ze Turczynki ebda troche podmeczone wczorajsza pieciosetowka z Niemkami dlatego tez gram na pewna wygrana Wloszek.
Przekierowanie