Forum Bukmacherskie - Konkursy, Typy, Analizy

Pełna wersja: 2009 World Championships
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Spotkanie: Kanada - Republika Czech
Bukmacher: expekt
Typ: powyżej 5.5 goli
Kurs: 1.68
Czas rozpoczęcia: 20:15
Analiza:

Dzisiaj podczas Mistrzostw Świata Elity rozgrywanych w Szwajcarii dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku otóż niepokonani do tej pory Kanadyjczycy zmierzą się z Czechami. Proponuje zagrać w tym spotkaniu, że padnie więcej niż 5.5 bramek. Drużyna spod "klonowego liścia" gra na tych mistrzostwach znakomicie gromiąc po kolei rywali: Białoruś 6:1, Węgry 9:0 i Słowacja 7:3. Czesi mimo, że wczoraj przegrali z Finlandią 3:4 również strzelają sporo bramek 5:0 z Danią i 5:2 z Norwegią. Jak widać tylko w jednym spotkaniu nie mieliśmy wyniku powyżej 5.5 goli ale jest to raczej "zasługa" słabej gry Duńczyków. Dzisiaj zagrają bowiem dwie drużyny grające raczej ofensywny hokej polegający na strzelaniu bramek. Również statystyki spotkań między Kanadą i Czechami to potwierdzają otóż na ostatnie 11 spotkań tych drużyn tylko w 3 mieliśmy mniej bramek strzelonych niż 6. Warto również dodać, że jest to mecz dopiero II fazy rozgrywek a więc zespoły jeszcze tak bardzo nie przywiązują wagi do wyniku i mogą sobie pozwolić na porażkę która jest bez konsekwencji. Spodziewam się dobrego spotkania i sporej ilości bramek.
Spotkanie:Kanada - Finlandia
Bukmacher: expekt
Typ: powyżej 5.5 goli
Kurs: 1.80
Czas rozpoczęcia: 20:15
Analiza:

Jest to spotkanie o pierwsze miejsce w grupie F hokejowych Mistrzostw Świata rozgrywanych w Szwajcarii niepokonana do tej pory ekipa Kanady zagra z Finlandią. Ja na to spotkanie postanowiłem zagrać powyżej 5.5 goli strzelonych w meczu.
W poprzednim roku obie ekipy również spotkały się w drugiej rundzie mistrzostw i wtedy Kanada wygrała 6:3. Obecnie drużyna spod znaku "klonowego liścia" gra w szwajcarskich mistrzostwach znakomicie. Do tej pory strzelili już 32 bramki co daje średnią 6.4 bramki na mecz! Oczywiście do tej pory każde spotkanie Kanadyjczyków kończyło się wynikiem powyżej 5.5 bramki.
Jeśli chodzi o Finlandię to jak na razie tylko w 2 z 5 spotkań z ich udziałem mieliśmy wynik powyżej 5.5 bramki. W drugiej fazie mistrzostw w obu meczach zarówno z Słowacją i Białorusią po 60 minutach mieliśmy remisy 1:1. Myślę, jednak, że takie spotkanie jak z Kanadą mając pewny awans przynajmniej z drugiego miejsca do ćwierćfinału spowoduje, że dzisiaj zobaczymy dobre widowisko bo o postawę Kanady jestem spokojny. Myślę, że obie drużyny zagrają na luzie i obejrzymy podobne widowisko jak te rok temu z mnóstwem bramek i byle nie jednostronne. Myślę, że strzelenie przez obie ekipy przynajmniej 6 goli wydaje się bardzo możliwe tym bardziej, że jak wspomniałem sama Kanada ma średnią bramek strzelonych na mecz nieco ponad 6.
Przekierowanie