12.07.2009, 04:34
15.07.2009, 01:32
Manchester po raz kolejny mistrzem Premiership ? Raczej wątpię. Zespół z Old Trafford stracił w tym sezonie swoją maszynę pociągową w postaci Ronaldo, a zastąpić tego zawodnika kimś innym będzie im bardzo trudno (może Ribéry ? ale on daje jasno do zrozumienia że gra na wyspach go szczególnie nie interesuje). Po za tym odszedł Tévez, który według mnie niesłusznie został przekreślony przez Fergusona faworyzowanym Berbatovem. Przy aktualnych transferach myślę że to jednak Chelsea ma największa szansę wyrwać tytuł mistrza Anglii MU. Nowy trener Ancelotti to znana, porządna firma strategiczna, do tego nowe nabytki : Zhirkov i Sturridge oraz zatrzymanie kluczowych zawodników z poprzedniego sezonu : min. Lampard, Cole czy Terry to jedne z wielu atutów tego zespołu w tym sezonie. Arsenal i Liverpool na początku mogą zamieszać w pierwszej trójce, jednak na dłuższa metę nie starczy im sił w pogoni o punkty w generalce. Pozostałe zespołu skupią się na lokatach dających im udział w lidze europejskiej oraz walkach o puchary Anglii.
15.07.2009, 02:47
Prawda jest taka, że ani zakupiony niedawno skrzydłowy z Girordins Bordeaux - Gabriel Obertan, ani Franck Ribery, który moim zdaniem na 75% nie przejdzie do Manchesteru, nie zastąpią Cristiano Ronaldo. Taki zawodnik trafia się raz na kilkanaście lat, a teraz on odszedł i jeśli Manchester będzie grał w tym sezonie podobnie jak w Finale Ligi Mistrzów, to wątpie żeby nawet zakfalifikował się do europejskich pucharów. Spójrzmy prawdzie w oczy, jedynym klasowym zawodnikiem ofensywnym jakiego mają jest Rooney. Wracając do głównego tematu, ciekawym "objawieniem" w tym sezonie może być Manchester City, który podobnie jak Real Madryt, nie oszczędza pieniędzy w tym okienku transferowym. Mam przeczucie, że ten sezon nie będzie taki jak zawsze i doczekamy się sporych niespodzianek.
04.10.2009, 21:26
Myśle ze Manchester City czy Tottenham maja realna szanse na walkę o mistrzostwo drużyny te są glodne sukcesy a sklady tych druzyn niczym nie odbiegaja od drużyn czlowych