Forum Bukmacherskie - Konkursy, Typy, Analizy

Pełna wersja: MŚ U19 Kobiet
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mecz: Francja - Brazylia
typ: Francja +6.5
kurs: 1.85
buk: gamebookers

Analiza: Dziś w nocy o godz. 2:15 rozpocznie się 2 mecz w II fazie rozgrywek mistrzostw świata w koszykówce kobiet do lat 19. W meczu grupy F zmierzą się Francuzki z Brazylijkami. Bukmacherzy w roli zdecydowanego faworyta stawiają Brazylię ja jednak się z tym nie do końca zgadzam. To prawda Brazylia na tym turnieju gra bardzo dobrze wygrała wszystkie 4 mecze jednak nie da się przez caly turniej utrzymać tak wysokiej dyspozycji. Brazylijki rozpoczęły z wysokiego pułapu ale dziś zmierzą się z naprawdę mocną reprezentacją Francji. Francuzki świetnie bronią, Chile rzuciło im jedynie 36 pkt, Hiszpania z którą wygrały tylko 55 pkt. wydaje mi się że przewaga będzie również po stronie kondycyjnej. Francuzki bowiem mają jeden mecz rozegrany mnie z powodu walkowera w meczu z Nigerią. To na pewno powinno dziś wpłynąć na dyspozycję obu zespołów, Francuzki od pierwszych minut zagrają agresywnie w obronie i to powinno przynieść skutek. Zapowiada się więc zacięte spotkanie, nie sądzę aby Brazylijki zdominowały ten mecz, Francja to nie Słowenia czy Chile. Wydaje mi się że Francuzki zastosują od początku meczu obronę strefową co powinno utrudnić Brazylijką zdobywanie łatwych punktów spod kosza co wcześniej było ich domeną. Zmusi to brazylię do rzutów z dystansu a patrząc na statystyki z tym elementem Brazylijki miały problemy we wcześniejszych meczach. Widzę w tym meczu spore value, 2 lata temu Francja wygrała na MŚ z Brazylią różnicą 9 pkt dziś wydaje mi się że nie ma szans na wysoką porażkę Francji.
MŚ w koszykówce U19
Mecz: Australia U19 - Brazylia U19
Typ: Australia
kurs: 1.65
buk: Unibet
godz: 22:30

Analiza: Dziś późnym wieczorem zostanie rozegrane spotkanie o brązowy medal mistrzostw świata w koszykówce kobiet do lat 19 w którym zagrają Australia z Brazylią. wydaje mi się że faworytem dziś są Australijki które na pewno są trochę zawiedzione bowiem nie obronią złotego medalu sprzed dwóch lat. Złota nie obronią ale myślę ze o kolejny medal tym razem brązowy powalczą. Australia to jednak pod względem potencjału dużo lepszy zespół od Brazylii. Od lat Australijki udowadniają że są jedną z najlepszych drużyn świata, nie tylko seniorskich ale również w kategoriach młodzieżowych. W tym turnieju obie reprezentacje zagrały już ze sobą w 2 fazie rozgrywek i dość niespodziewanie wygrały Brazylijki. Był to jednak mecz o nic bowiem już wcześniej Australijki zapewniły sobie awans do ćwierćfinału z pierwszego miejsca i odpuściły ten mecz chcąc oszczędzić sił. Dziś jednak jest mecz o medal a to na pewno zmobilizuje reprezentację Australii. Brazylia prawdę mówiąc zaimponowała mi w jednym meczu z Hiszpanią jednak Hiszpanki zaczęły słabo ten turniej, forma miała przyjść na najważniejsze mecze i patrząc na ge Hiszpanii w ćwierćfinale i półfinale tak się stało. Później Braylijki wygrały łatwo ze słabymi reprezentacjami typu Słowenia, Chile czy Tajwan i doznały wysokiej porażki z Francją. Także widzimy że jeżeli doszło do pojedynku z dużo trudniejszym przeciwnikiem bardzo niewygodnym w obronie to Brazylia już sobie nie poradziła zbyt dobrze. Warto dodać że z tymi samymi Francuzkami Australijki wygrały wysoko 67-45. Australia również bardzo dobrze broni strefą tak samo jak Francja a Brazylijki przeciwko strefie grać nie lubią i nie potrafią, zmusza to zawodniczki do rzutów z półdystansu i dystansu zamiast wchodzić pod kosz. Dziś na pewno zmobilizowane Australijki nie odpuszczą i dzięki agresywnej obronie wygrają z Brazylijkami które poza zwycięstwem z Hiszpanią niczego ciekawego na tym turnieju nie pokazały.
Przekierowanie