Polska - Bułgaria
Typ: Polska -7.5
Kurs: 1.90
sportingbet
Już dzisiaj rozpoczynają się w Polsce mistrzostwa Europy koszykarzy. Na dzisiaj wybrałem najważniejszy dla Polaków pojedynek w którym zmierzą się z Bułgarami. Znaczenie tego meczu jest ogromne, wygrana da awans do kolejnej rundy, a Bułgarzy w powszechnej opinii są najsłabszą ekipą w tej grupie. Do tego ewentualna wygrana na pewno podbuduje jeszcze bardziej naszych zawodników i można będzie liczyć na wyrównane spotkania z Turkami i Litwinami. Największym problemem trenera Bułgarów Pini Gershona jest brak w składzie Ibrahima Jaabera obchodzącego obecnie ramadan, a jest to zawodnik bez którego gra w ataku Bułgarów dużo straci. Jego miejsca zajmie Earl Rowland, który w trakcie przygotowań do Euro Basketu wygrał rywalizację z Andre Owensem, obaj oczywiście to tak jak Jaaber gracze naturalizowani. Uważać trzeba będzie na Stoykowa i Widenowa, są to zawodnicy doświadczeni, ograni, których Mistrzostwa Europy na pewno nie wystraszą, gracze obwodowi to zdecydowanie siła zespołu Bułgarii. Jednak środkowi, gra pod koszem to powinien być czynnik, który zdecydowanie powinien przechylić szalę zwycięstwa na Polską stronę. Żaden zawodnik ekipy Bułgarskiej grający pod koszem nie może równać się z Gortatem czy Lampe. Jeśli Ignerski zagra tak jak w końcowym etapie spotkań przygotowawczych to i Stojkow nie będzie miał lekko. Sądzę, że nie mylą się ci specjaliści od koszykówki, którzy twierdzą że Bułgaria to jeden z najsłabszych zespołów spośród 16-tu, które zagrają w tych mistrzostwach, i że jest to najsłabszy zespół naszej grupy. Wierzę, że Polacy głodni sukcesu zagrają z pasją i okazale pokonają miernych Bułgarów.
Mecz: Polska - Bułgaria
7.09.2009 18:15
Typ: Polska -4 pkt (I połowa)
Kurs: 1.91
Bukmacher:
betsson
Analiza: Dzisiaj rozpoczęły sie mistrzostwa Europy w koszykówce mężczyzn. Jak dobrze wiemy Mistrzostwa te rozgrywane są w Polsce, z czego sie neizmiernie ciesze. Co wiecej mnie cieszy to fakt, ze zagrają w nich reprezentanci Polski, którzy w tym roku mają bardzo duże szanse zajść bardzo daleko. Niektórzy mówią nawet o medalu i myslę, że jest to bardzo prawdopodobne. Polska ma teraz mocny skład, głównie za sprawą takich graczy jak: Marcin Gortat, Szewczyk, Lampe czy też David Logan. Nie ma u nas słabych graczy, co sprawia, ze cała kadra moze w kazdym momencie grac na bardzo wysokim poziomie. W razie jakiejs potrzeby zmiany zawodnika, takiej dokonac możemy, poniewaz udodownił to nam ostatnio sam Adam Wójcik, który nie wychodzi w podtawowej "piatce", lecz dawał fenomenalne zmiany, kiedy to w trzech akcjach potarfił zdobyc 7 punktów i bardzo dobrze utrudniac gre przeciwnikowi, gdy ten był w ofensywie. takich zawodników jak Wójcik jest wiecej.Polski skład do tych zawodów pod okiem Muliego Katzuina przygotowywał sie juz od dawien dawna, lecz to dopiero teraz przyjdzie sprawdzian tych umiejetnosci, jakie moglismy nabyc podaczas tych zgrupowań, meczy towarzyskich, turnieju towarzyskich itp. Myślę, że po wynikach jakie notowała nasza kadra, świetnych meczach z Chorwatami, którzy w koszykówke jak dobrze grają - wiemy, mamy szanse zajść daelko. Najpierw jednak wyrównana grupa, w jakiej to znalazła się Polska. Na pierwszy ogien przyjdzie nam zmierzyc sie z reprezentacją Bulgarii, która jest najsłabsza nie tylko w najszej grupie, lecz takze na całych tych zawodach. Dlatego tez jestem spokojny, ze nasz silny, bo silny skład pokona z duzym zasobem punktów to bardzo wazne pierwsze spotkanie. Musimy dobrze wejsc "w ten turniej", dlatego ten mecz moze okazac sie byc kluczowy. Jak narazie faworyci meczów nie zawodzą, dlatego Polska jako gospodarz "nie może dać dupy".
Mecz: Polska - Turcja
9.09.2009 18:15
Typ: W której kwarcie zostanie uzyskanych najwięcej punktów? 2 kwarta
Kurs: 4.00
Bukmacher:
bwin
Analiza: Dlaczego dzisiaj taki "dziwny" typ? Ano dlatego, że juz inni dostrzegli ten mecz i stawiali już na Polaków w tym meczu, także z handicapem, więc nie bede powtarzac ich typów. Stawiam tak nietypowo, pierwszy raz stawiam taki typ. Dlaczego 2 kwarta? Bo w dwóch meczach Polaków tymi kwartami, w których to zdobywano najwięcej punktów była pierwsza i oststnia odsłona. Stawiam zatem, że dzisiaj w tych kwartach bedzie spokój. Pozostają dwie środkowe kwarty, z których to wybrałem tą pierwszą, czyli drugą. Z założenia bukmacherów, w tej kwarcie powinno zostać zdobytych najmniej punktów, jednak nie wiem dlaczego? W ostatniej kwarcie wiadomo, że drużyny gonią wynik, faulują, rzucają wolne. Tutaj jest czysta gra, licze na trójki ze strony obydwu zespołów. Wiadomo, że Turcja to wymagający przeciwnik, z którym przegralismy neidawno na turnieju w Londynie 66:58, więc trudno bedzie o wygraną. mam nadzieje, jednak, że poradzą sobie z Turkami. W końcu liderzy dzisiejszych teamów grają w jednym zespole - Orlando Magic. Chodzi mi oczywiscie o Marcina Gortata i Hedo Turkoglu.
Rosja - Chorwacja
Bukmacher: bwin
Typ: Ile punktów zdobędzie Zoran Planinic (CRO)? Więcej niż 8,5
Kurs: 1.85
Analiza:
Druga runda EuroBasketu i mecz który zarówno jedni jak i drudzy chcą wygrać by awansować do ćwierćfinału imprezy większe szansę wydaje się, że mają Chorwacji. Rosjanie mimo, że są obrońcami tytułu to jednak sporo się różni od drużyny która w 2007 roku zdobywała mistrzostwo europy brakuje czołowych zawodników.
W meczu Rosja-Chorwacja proponuje zagrać over zdobytych punktów przez Zorana Planinica. Zawodnik CSKA Moskwa jest jednym z liderów ekipy Jasmina Repesy i to również od niego będzie zależało czy dzisiaj Chorwacja pokona Rosjan.
Do tej pory Zoran Planinic nie zdobywa zbyt dużej ilości punktów. Z Izraelem 9, z Grecją 8 i Macedonią 9. Mimo, że punktów do tej pory za dużo nie zdobywa to jednak dwa razy już w tym turnieju przekroczył granicę 8.5.
Trzeba jednak pamiętać, że Zoran Planinic do tej pory nie grał dużo w meczach I rundy. Z Izraelem zagrał 19 minut, z Grecją 23 a z Macedonią 20 jeżeli jednak sytuacja na parkiecie nie będzie po myśli podopiecznych Repesy to Zoran powinien na boisku przebywać nieco dłużej a co za tym idzie jest większa szansa na zdobywanie przez niego punkty. Myślę, że granicę 8.5 punktów w dzisiejszym meczu zawodnik CSKA Moskwa powinien przekroczyć.
Turcja - Hiszpania
Typ: 1
Kurs: 3.60
sportingbet
Czas rozpoczęcia: 15.45
Pierwszy dzień rywalizacji w drugiej fazie turnieju dla drużyn z grup C i D. Wybrałem spotkanie pomiędzy zespołami, które w XXI wieku sięgały już po srebrne medal Mistrzostw Europy - Turkowie zmierzą się z Hiszpanami. Swój typ opieram przede wszystkim na bardzo dobrej postawie Turków w poprzednich meczach tych mistrzostw, pokonali oni najpierw Litwę 84:76, następnie zmiażdżyli Bułgarów 94:66 oraz pokonali Polaków 87-69. Świetnie dysponowany jest Ilyasova, który rzuca ze skutecznością bliską 50% za 2pkt oraz dokładnie 50% za 3pkt, ze średnią 17 punktów na mecz jest w czołówce najlepszych strzelców turnieju. Kolejnych trzech zawodników - Arslan, Turkoglu i Asik również mogą się pochwalić wysoką średnią punktów na mecz (ponad 12), natomiast Tunceri z ponad 4 asystami na mecz jest w czołówce najlepiej asystujących graczy Mistrzostw. Hiszpanie do tej pory nie prezentują się na miarę swoich możliwości, mają ciągłe problemy z kontuzjami przez co ich gra na razie wygląda tak jak wygląda. W pierwszej fazie mistrzostw męczyli się niemiłosiernie, rozpoczęli od porażki z młodymi Serbami 57-66 (rzucając ledwie 23 punkty w pierwszej połowie), następnie męczyli się do ostatniej chwili z przeciętnymi Brytyjczykami, przegrywając jeszcze na 2 minuty przed końcem spotkania,ostatecznie wygrywając 84-76, a w ostatnim spotkaniu dopiero po dogrywce, dość szczęśliwie pokonali Słoweńców 90-84 (76-76). Dużym plusem jest coraz lepsza gra Paula Gasola, zawodnika który jest bardzo ważnym ogniwem zespołu. Gra Hiszpanów nie wygląda do tej pory najlepiej, zdaję sobie sprawę że Hiszpanie powinni dopiero zacząć się rozkręcać i grać z meczu na mecz coraz lepiej, jednak trafiają dziś na Turków, którzy jeśli tylko zagrają tak konsekwentnie jak w poprzednich meczach mają ogromną szansę na pokonanie faworytów tych mistrzostw.
Mecz: Polska - Serbia
12.09.2009 18:15
Typ: (Wynik gospodarzy) powyzej 71 pkt
Kurs: 1.91
Bukmacher:
betsson
Analiza: Dzisiaj polska reprezentacja koszykarzy rozegra swój pierwszy mecz drugiej rundy Mistrzostw Europy. Naszym dzisiejszym przeciwnikiem bedzie druzyna Serbii, która jaknajbardziej jest w naszym zasiegu. Po pierwszej rundzie wychodzimy do dalszej fazy rozgrywek mając na koncie wygraną z Litwą oraz porażkę z Turkami. Bilans ten jest dobry, a szanse na awnas z drugiej grupy do fazy pucharowej są bardzo duże. Zagramy jeszcze trzy mecze w tej grupie, i jesli wygramy chociaz ten jeden dzisiejszy mecz powinnismy sie liczyc. jednak nasz bilans straconych i zdobytych punktów jest najgorszy z pośród czterech druzyn w grupie, które także mają po jednej porazce i po jednym wygranym meczu, dzisiaj musimy zagrac bardzo dobry mecz, zdobywając wiele punktów. Mysle, że bukmacherzy ustalając linie zdobytych punktów przez poslki zespół na 71 punktów, nieco nie docenili nas. 71 punktów to granica jaknajbardziej przekraczalna dla naszych koszykarzy. Myślę, że już na poczatku ostatniej kwarty nasi przekroczą 71 punktów. Bedziemy grac z Serbami bardzo ofensywnie, pamietajac takze o obronie, jednak bardzo mozliwe, ze niestety bedziemy musieli "gonic" wynik, wiec bedziemy zmuszeni podejmowac wszelkie ryzyko. Ja osobiscie mam nadzieje, ze Polska wygra ten mecz notując trzycyfrowy wynik koszy trafionych

Spotkanie Serbia-Turcja
Bukmacher
expekt.com
Typ 2 (-3.0)
Kurs 1.88
Czas rozpoczęcia 21.00
Analiza
Spotkanie w grupie F Eurobasketu 2009. Dla mnie faworytem meczu do zwyciestwa i pokrycia handicapu jets druzyna turecka.W 2 rundzie potwierdzili oni juz swoja klase pokonujac zespol Hiszpani-glownego faworyta do zlota przed tymi mistrzostwami.Kluczem do zwyciestwa bedzie tu turecka defensywa,bowiem Turcy do tej pory stracili najmniej koszy na tych mistrzostwach. Serbia natomist to druzyna,ktora nie rzuca najwiecej koszy, wiecej punktow zdobyli od nich nawet Polacy, ktorzy w bezposrednim meczu musieli uznac ich wyzszosc.Nienajlepsza skutecznosc Serbow i dobra gra w obronie Turkow stawia ich tu w roli faworyta.+ Turkow bedzie tez wystep po nieudanym meczu z Hiszpanami (mimo to wygrali)ich najwiekszej gwiazdy Hedo Turkoglu. Jemu nie zdarzaja sie 2 slabe mecze z rzedu.Wygrana w dzisiejsszym meczu zespolu tureckiego powinna zagwarantowac im awans z 1 ms do cwiercfinalu a co za tym idzie slabszego w nim rywala.Maja wiec o co grac i nie zlekcewaza pzreciwnika.Moim zdaniem w tak wysokiej formie Turcy z Polski bez medalu nie wyjada
Słowenia - Polska
typ:Slowenia-7.5 pkt
1,90
bwin
Wydaje mi się że ten typ bardzo gladko wejdzie. Wiem ,że to mało patriotyczne, ale za nasza reprezentacją przemawia tylko jeden argument- polska publiczność i to na tyle naszych plusów. Słoweńcy są w spaniałej formie co ppokazali w poprzednich spotkaniach gładko ogrywając Litwe i Wielką Brytanię, pokonując też Serbów i po zacietym meczu i dogrywce porażke z naszpikowaną gwiazdami Hiszpanią. My nie mozemy się pochwalić takim bilansem, a z Serbami którzy dostali od Sloweńcow my przegraliśmy. Potencjał też po stronie Zielonych , mają więcej graczy występujacych w czołowych klubach Europy np w Serbii. Obawiam się że Slowenia stanie się naszym narodowym katem- i po piłkarzach czas na koszykarzy......
Mecz: Polska - Słowenia
Typ: Polska
Kurs: 3.60
Bukmacher:
bwin
14.09.2009 18:15
Analiza: Dzisiaj o godzinie 18:15 w hali w Łodzi spotkają się drużyny ze Słowenii oraz gospodarzy, czyli Polski. Faworytem przed tym meczem zdecydowanie jest druzyna Słowenii, jednak ja bardzo wierze w nasz skład. Mam nadzieję, że dzisiaj podobnie jak na otwarcie mistrzostw czy także w swoim drugim występie na tych zawodach pokażą, że stać ich na znacznie więcej niż obstawiają bukmacherzy. Mamy najlepszy zespół w ostatnich latach, udało się zgrupowac tych najlepszych polskich koszykarzy i jeśli chcemy to wykorzystać, a chcemy, poniewaz drugiej takiej szanse przez dłuższy okres moze nie byc, musimy to wykorzystać. Gramy u siebie, co jest kolejnym atutem Polaków. Po tym jak wczoraj nasi siatkarze okazali się być najlepsi w całej Europie, koszykarze powinni wziąść z nich przykład i także pokazać, że nie wolno ich niedoceniać. Jęsli siatkarze w bardzo okrojonym składzie grając na terenie Turcji potrafili wygrać, to dlaczego my u siebie byśmy nie mogli w naszym najsliniejszym składzie. A jest to Szubarga, Gortat, Lampe, Logan oraz Ignerski. Mamy wyśmientych zmienników takich jak: Łukasz Koszarek (MVP ostatniego meczu według mnie), Adam Wójcik czy także Szymon SZewczyk. Słowenia wczoraj rozbiła Litwe i możliwe, że nas nieco zlekceważy. Mam nadzieję, że już od początku spotkania zaczniemy zdobywać wiele punktów, grając dobrze w obronie i wykorzystywac kontrataki, jesli sie takie pojawią.
Spotkanie Polska - Słowenia
Bukmacher bwin
Typ Ile punktów zdobędzie Marcin Gortat (POL)? Więcej niż 15,5
Kurs 2.10
Czas rozpoczęcia 18:15
Analiza
Jeżeli Polscy koszykarze chcą awansować do ćwierćfinału Mistrzostw Europy muszą spotkanie z Słowenią wygrać, zadanie na pewno nie jest łatwe i być może jest nawet ponad możliwości naszych koszykarzy.
Jednak jeżeli już mamy stawić czoło Słoweńcom to przede wszystkim należy oczekiwać dobrej gry od liderów "biało-czerwonych" Gortat, Lampe, Logan czy Ignerski muszą dzisiaj zagrać na maksa i zdobywać regularnie punkty.
Ja na dzisiejsze spotkanie postanowiłem spróbować zagrać over (po kursie 2.10!) 15.5 punktów środkowego Orlando Magic i zarazem największej gwiazdy polskiej kadry czyli Marcina Gortata.
Do tej pory Gortat notował następujące wyniki: Litwa 16 pkt, Litwa 15, Turcja 21 i Serbia 16 czyli, aż 3/4 przekroczył wymaganą granicę punktową. Za typem na over punktowy Marcina Gortata przemawiają jeszcze dwa czynniki. Po pierwsze Polska reprezentacja gra na tych mistrzostwach ofensywnie i zdobywa sporo punktów, właśnie w meczach naszej reprezentacji jest rzucane najwięcej punktów. Po drugie Polska reprezentacja gra niema przez całe spotkanie tym samym zestawieniem, Gortat najmniej spędził minut na parkiecie w meczu z Turcją.. 34 min a w spotkanie z Serbią zagrał całe 40 minut. Myślę, że można zagrać na over punktów naszego centra.
Mecz: Polska - Hiszpania
Typ: Marcin Gorat powyżej 10,5 zbiórek
16.09.2009 18:15
Kurs: 2.20
Bukmacher:
expekt
Anzliza: Dzisiaj najważniejsze spotkanie Polaków na tym turnieju - spotkanie o być, albo nie być w dalszych rozgrywkach turnieju Mistrzostw Świata koszykarzy, które odbywają się w Polsce. Hiszpanie - co ciekawe- takze są pod ścianą, tzn. jesli przegrają nie jadą do Katowic na dalsze rozgrywki turniejowe, lecz wracają do domu. Jak dobrze wiemy, w druzynie Hiszpanii grają wspaniali gracze, których znać mozemy nie tylko z ACB Ligi, czyli Ligi Hiszpanskiej, która jest według mnie najsilniejszą ligą w Europie, lecz takze z najsilniejszej ligi na świecie, czyli NBA. Gwiazdą druzyny jest Pau Gasol, wystepujący na codzien w Los Angeles. Bardzo ciekawie zapowiada sie starcie Gortat - Gasol. Myslę, że po przedwczorajszym słabym meczu w wykonaniu Marcina, dzisiaj bedziemy mogli oglodac popisy mistrzowskie ze strony jedynaka a NBA. Powinnien spokojnie zdobyc około myślę 18 punktów oraz miec ponad 10 zbiórek, aby uzyskać double-double. Tak jak w poprzednim meczu Polaków musimy zagrac skoncentrowani, z rotacjami w składzie i na poczatku mozemy uzyskac jakąs przewagę. Do przerwy mysle, że zobaczymy spokojny mecz, a dopiero na drugą odsłonę spotkania obejrzymy grad punktów!
Spotkanie: Francja-Hiszpania
Bukmacher:
bwin.com
Typ: 1
Kurs: 2.95
Czas rozpoczęcia: 18.00
Analiza:
Juz dzis spotkania 1/4 finalu EUROBASKETU rozgrywanego w Polsce. Zwyciezca grupy E zmierzy sie z druzyna z 4 ms w grupie F. Mimo ze wg bukow faworytem do zwyciestwa jest Hiszpania, to moim zdaniem wiecej plusow na wygrnie rywalizacji jest po stronie Francuzow. W tych Mistrzostwach ida jak burza. Maja na koncie same zwyciestwa. Przed tym meczem wypoczywali o dzien dluuuzej niz ich rywale wiec beda "swiezsi". Sa jedna z druzuyn najlepiej punktujacych w turnieju. Tylko Slowency zdobyli wiecej punktow 390 oraz \Hiszpanie 381 ale wynik jest porownywalny bo Francuzi zdobyli ich 380. Natomiast ich defensywy nei mozna porownac z zadna inna druzyna. Stracili najmniej punktow, do tej pory tylko 274 (nastepna w kolejnosci Rosja juz 337!). Hiszpanie natomiast awans zapewnili sobie dopiero wczoraj pokonujac w meczu o wszystko Polske. Turniej im nie idzie a do meczu podejda zmeczeni tym pojedynkiem. Wysmienita gra defensywna Francuzow powinne byc kluczem do sukcesu w spotkaniu z Hiszpania, ktora w tym turnieju jest w slabej formie.
Słowenia(-5pkt)-Chorwacja
typ:1
kurs:1.88
buk:
expekt
Bedzie to ostatnie spotkanie ćwierćfinałowe Eurobasket 2009 rozgrywanego w Polsce. W pólfinałach już są Hiszpanie i Serbowie, kto do nich dołaczy....? Ja stawiam ze bedzie to zespuł Sloweni, ktory gładko poradzi sobie z sąsiadami z Pólwyspu Bałkańskiego-Chorwatami. Słoweńcy spisują się w tej imprezie rewelacyjnie ponad 10 punktami ograli Wielką Brytanie, Serbie i Polske, pokonali też Turków oraz po dogrywce ulegli naszpikowanej gwiazdami Hiszpanii. Ich duzą bronią są rzuty za 3punkty, o czym mogli się przekonać nasi reprezentanci. Mają też skiutecznego Lakovicia, ktory dziś powinnien straszyć i z dystansu i pod koszem. Chorwaci nic specjalnego nie grają 3 zwycięstwa i 3 porażki. To w pojedynku z Sloweńcami może być za mało....., a i dodatkowo kibice , ktorzy tu przyjechali ze Slowenii by dopingować swoich pupili.
Słowenia - Chorwacja
Typ: (0-5.5) 1
Kurs: 1.88
expekt
Czas rozpoczęcia: 21.00
Chorwaci w mistrzostwach Europy mają większe sukcesy od swych dzisiejszych rywali Słoweńców i przed mistrzostwami to właśnie oni, 2-krotni medaliści byli traktowani jako drużyna z większymi możliwościami na ten turniej. Dlatego też po Chorwacji spodziewałem się więcej, do tej pory jednak w żadnym spotkaniu nie przekonali mnie, to taki typowy średniak tych mistrzostw, dla którego ćwierćfinał to odpowiednie miejsce na zakończenie udziału. Są obecnie na poziomie Rosji, która również zasłużenie wczoraj odpadła, a przecież Rosjanie Chorwatów pokonali. O ich słabej formie świadczy również ostatnie grupowe spotkanie z Niemcami, o być albo nie być w turnieju, z tą młodą osłabioną drużyną męczyli się do samego końca. Słowenia gra świetnie w tym turnieju, pokonali Serbię, walczyli jak równy z równym z Hiszpanami, ograli łatwo Polskę i Litwę, pokonali Turcję. Chorwatom w tym turnieju brak lidera, który pociągnął by grę, natomiast Słoweńcy mają takich graczy, pod koszem Lorbeka, na skrzydle Nachbara no i Lakovica na rozegraniu. Słowenia jest w formie i wygra to spotkanie, z racji tego że Chorwaci są drużyną klasową nie będzie to oczywiście pogrom, będzie to wygrana w granicach 6-10 punktów.
Spotkanie:Francja-Turcja
Bukmacher:
expekt.com
Typ: 1 (-5,5)
Kurs: 1.85
Czas rozpoczęcia: 12.00
Analiza:
Juz dzis spotkania o miejsca 5-8 EUROBASKETU rozgrywanego w Polsce. Zwyciezca grupy E zmierzy sie z druzyna z 2 miejscaw grupie F. Francuzi w tych Mistrzostwach szli jak burza. Mieli na koncie same zwyciestwa. Az do cwiercfinalu gdzie pechowoi trafili na faworyta tyh mistrzostw i musieli uznac jego wyzszosc. Przed tym meczem wypoczywali o dzien dluuuzej niz ich le wiec beda "swiezsi". Sa jedna z druzuyn najlepiej punktujacych w turnieju i posiadaja najlepsza defensywe. Stracili najmniej punktow w turnieju. Turcy beda po bardzo wyczerpujacy w czoajszym meczu z Grecja, ktory pzregrali dopiero po dogrywce. Dla nich teb turniej juz sie skonczyl, bo gra toczy sie tylko o awans do MS , w ktorych turcja ma zapewniony udzial. Franchja wiec gra dzis 9o wyzsze cele, bedzie lepiej zmobilizowana a Turcy spotkanie odpuszcza. Handicap powinien zostac wiec pokrytu. Polecam