Forum Bukmacherskie

Odpowiedz 
Expekt - opinie
15.07.2009 20:29
admin Offline
Administrator

Expekt - opinie
Sprawdź Nasze opinie o expekt !
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
04.10.2009 21:10
dawka Offline
Użytkownik
Odp: Expekt - opinie
dosyć spora oferta. Wysokie kursy. Moim zdaniem najleszy buk zaraz po bwin
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
20.10.2009 02:25
drogi87 Offline
Świeżak
*
Witam.

Chciałbym wszystkich forumowiczów, obecnych jak i potencjalnych klientów expekt.com ostrzec przed tym złodziejskim i oszukańczym pseudo-serwisem bukmacherskim.

Krótko opisze oszustwo jakiego zostałem wraz z synem ofiarą na expekt.com.
Razem z pełnoletnim synem posiadaliśmy w expekt dwa konta od ponad dwóch lat. Przeszliśmy cały proces weryfikacji tożsamości, adresu itp. Korzystaliśmy z serwisu dosyć aktywnie regularnie grając w zakłady bukmacherskie za mniejsze kwoty (do 100 zł), na początku również graliśmy oboje w pokera oferowanego na stronie. Jednym słowem wszystko było ok, nie było żadnych zastrzeżeń, support na każdym kroku zachęcał do gry i wpłacania kolejnych pieniędzy.

Wszystko się popsuło pewnego popołudnia dnia 5.X.2009r. kiedy to wraz z synem postanowiliśmy postawić zakłady na mecz towarzyski w piłkę nożną Kuwejt - Libia na ilość strzelonych bramek za łączno kwotę ok 1600 zł ( ja dwa kupony po 489 zł , syn kupon za 483 zł i kupon za 179 zł). Zakłady zostały przyjęte przez expekt.com. Jednakże ok.3 godzin przed planowym rozpoczęciem meczu o godz 17.00 dostajemy maile odnośnie anulowania zakładów i zwrotu stawek po kursie 1.0. Pieniądze zostały zwrócone na nasze konta. Wszystko ok , bukmacher ma prawo zgodnie z regulaminem anulować zakłady z przyczyn podanych w wcześniej wspomnianym regulaminie.

[Obrazek: 36m.jpg]
[Obrazek: 37m.jpg]

Co się dzieje dalej? A więc nadchodzi godzina 18.53 a więc parę minut po zakończeniu opisanego wyżej spotkania Kuwejt - Libia gdy otrzymujemy maile z expekt.com z informacją, że jednak cudownie nasze kupony (które zostały wcześniej anulowane) zostały z powrotem zaakceptowane i w związku z tym przegraliśmy nasze pieniądze... Mówiąc krótko: expekt.com znając już korzystny dla nich wynik postanowił bezczelnie przywrócić anulowane kupony jednocześnie zabierając wcześniej zwrócone na nasze konta stawki!

[Obrazek: 38m.jpg]
[Obrazek: 39m.jpg]

Jako że z firmą bukmacherską expekt.com nie ma żadnego kontaktu za wyjątkiem maila, następnego ranka rozpocząłem mailową procedurę wyjaśniania jak to możliwe ze taka sytuacja miała miejsce, głęboko przekonany że musiał nastąpić jakiś błąd który zostanie bardzo szybko naprawiony.

Z tłumaczeniem z jakim spotkałem się w kolejnych (prawie 30-stu mailach) nie śniło mi się spotkać nawet w najgorszych snach... Według polskiego support ( Robert Chojnacki i Marcin Wilk) wszystko odbyło się zgodnie z zasadami, pieniądze zostały przegrane, sprawa definitywnie zamknięta. Wszystko było tłumaczone w każdym mailu inaczej. Poczynając od błędów w druku i transmisji a kończąc na arbitralnej możliwości expekt.com do decydowania po rozegranych spotkaniach i znanych wynikach o anulowaniu i przywracaniu zawartych zakładów. Najśmieszniejsze jest fakt, iż eksperci z polskiego supportu usilnie tłumaczyli się kiedy to oni mogą anulować zakłady, nie rozumiejąc bądź nie chcąc zrozumieć że sednem tego oszustwa i moich zastrzeżeń jest fakt absurdalnego i niedopuszczalnego w żadnym regulaminie powtórnego przywrócenia anulowanych wcześniej zakładów gdy znane są już wyniki zdarzeń sportowych.

Po 3 dniach bzdurnych, absurdalnych i nielogicznych argumentów strony expekt.com , gdy sami ukręcili na siebie bata, orientują się, że wraz z synem mamy dwa konta na to samo domostwo (ku ich uciesze i spadnięciu kamienia z serca). Należy podkreślić, iż orientują się dopiero po 3 dniach! Wcześniej cały czas tłumaczą że mają prawo anulować zakłady wg własnego „widzi mi się”.

Trzeba przyznać, że przez niedopatrzenie faktycznie posiadaliśmy z synem dwa konta na jedno domostwo (mimo iż mieszkamy pod innymi adresami w innych miejscowościach). Co kompletnie nie usprawiedliwia kradzieży środków pieniężnych z naszych kont. Po pierwsze dlaczego przez dwa lata obstawiamy i gramy w pokera mając dwa konta na jedno domostwo i nikt nie tego nie zauważa, przeszliśmy pomyślnie wszystkie etapy weryfikacji (wysłanie skanu dowodu itp), mało tego ponad miesiąc temu okazało się że moje konto jest zablokowane, zgłosiłem się do expekt.com o wyjaśnienia, napisali mi że jest zablokowane dlatego iż posiadam rzekomo dwa konta (konto syna cały czas jest aktywne), poprosili o ponowne wysłanie dowodu tożsamości i UWAGA: Ci sami pracownicy (Marcin Wilk i Piotr Chojnacki) odblokowują moje konto i gorąco polecają się na przyszłość w razie jakichkolwiek problemów z złożeniem depozytu!!! Dlaczego ich system dopuścił taką możliwość , dlaczego wszystko wg ich jako pracowników jest w porządku i najważniejsze dlaczego zauważają to dopiero wówczas gdy ma miejsce kradzież środków z mojego i syna konta?

Odpowiedzi są dwie: albo doskonali wiedzieli od samego początku o fakcie posiadania przez nas dwóch kont na jedno domostwo i niczym złodziej czyhający na najlepszą okazję do zwinięcia pieniędzy z portfela poczekali aż w końcu po okresie stawiania mniejszych kwot "wychylimy się" i postawimy większe stawki żeby móc bezkarnie ukraść nasze środki finansowe, albo faktycznie nie zdawali sobie sprawy z posiadania przez nas dwóch konto , co jest niewiarygodnym niedopatrzeniem z ich strony i usiłowali bezczelnie okraść nas tłumacząc to przez 3 dni (co jest bardzo ważne - 3 dni tłumaczeń nie odnośnie posiadania podwójnego konta ale odnośnie możliwości anulowanie i zaakceptowania kuponów) w sposób bzdurny i absurdalny, nie poparty w żaden sposób przepisami regulaminu.

Podsumowując wszystko: expekt.com najpierw anulował postawione zakłady, po czym gdy znał już wynik meczu, ponownie je zaakceptował zabierając (czyt. kradnąc) nasze pieniądze. Nie zmienia faktu oszustwa posiadanie przez nas dwóch kont , wręcz świadczy to jeszcze gorzej o skali i perfidności oszustwa - czekali ponad dwa lata na postawienie przez nas większych kwot żeby nas okraść w biały dzień . Kończąc, sprawa została skierowana do instytucji nadzorującej - The Lotteries and Gaming Authority (LGA) na Malcie.

Wszystkich graczy którzy mają albo zamierzają mieć konto na expekt.com szczerze ostrzegam przed tym bukmacherem i nawet największemu wrogowi nie życzę padnięcia ofiarą tych oszustów, nie wspominając już o kontakcie z polskim supportem ( Marcin Wilk i Robert Chojnacki).

Wszystkie maile przedkładam każdemu do wglądu pod adresem: http://rapidshare.com/files/295117249/expekt-maile.rar
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.10.2009 14:10 przez admin.)
20.10.2009 04:20
Warszawiak Offline
Super Moderator
Cóż, widać nie tylko Pan został oszukany przez tą firmę. Moja historia jest jednak trochę inna. Otóż, miesiąc temu wpłaciłem na konto bukmachera 150 PLN, licząc na otrzymanie bonusu i zrobiłem wszystko jak należało - wysłałem maila na podany adres z informacją o wpłacie. Minęły dwa dni i kiedy dalej nie otrzymałem odpowiedzi, rozpocząłem robić wymagany obrót. Bodajże 3 dnia otrzymałem maila, że jednak bonus nie zostanie przyznany, ze względu na multikonto na moim adresie IP. Dodam, że internet mam całkiem nowy w aster i jestem pewien, że nikt z tego adresu IP nie zakładał wcześniej konta. Być może cuda się zdarzają, więc poprosiłem firmę expekt o podanie solidnych argumentów, że jednak 2 konto z mojego adresu IP istnieje. Niestety takich argumentów nie otrzymałem, a firma ta broniła się bzdurnymi mailami podobnymi w przypadku Pana nade mną. Co ciekawe, na początku odpisywał mi jakiś człowiek z zagranicznego supportu - jego maile wyglądały jak treść skopiowana na żywca z tranzlatora niskiej jakości. Kiedy go o tym uświadomiłem przestął odpisywać i pojawił się niejaki Piotr Chojnacki, wspomniany z resztą w poście wyżej. Oto treść jego maila: "Dane systemowe w naszym serwisie jasno okreslaja adres IP, a zasady promocji jasno okreslaja jakie warunki musza byc spelnione by otrzymac bonus.". Po takiej wiadomości zakończyłem bezcelową korespondencję, a kwota którą straciłem na szczęście nie była ogromna. Ciekawe ile razy dziennie expekt robi podobne przekręty?
Jeśli ktoś miałby jakieś wątpliwości, proszę się ze mną skontaktować na PW, mogę nawet wysłać korespondencje z tą śmieszną firmą.
Morał: Jeśli chcesz uchronić swój kapitał, trzymaj się od expekt z daleka.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.10.2009 04:24 przez Warszawiak.)
20.10.2009 11:49
drogi87 Offline
Świeżak
*
Takich przekrętów mogą robić setki. Czytałem już na innych forach jak robili ludzi w balona...Absurdalnie interpretując regulamin odnośnie rodzajów zakładów, jawnie próbowali oszukać klientów którzy wygrali nawet drobne kwoty. Zastanawia mnie tylko czy support angielski podziela stanowisko z pseudo-supportem polskim. Tłumaczenia i argumentacja tych dwóch polskich pracowników opiewa o jakiś żart. Goście nie mają za nic honoru i odwagi. Plujesz im w twarz, to Ci mówią, że to deszcz pada...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.10.2009 11:50 przez drogi87.)
21.10.2009 00:02
drogi87 Offline
Świeżak
*
Na forum typujemy.org gdzie odpowiedzi udziela sam support expekt już dwa razy usunięto moje konto i moje posty opisujące cały proceder oszustwa. Widać jak boją się dyskusji w gronie publicznym , na maile, prywatnie , ciągle piszą ze wszystko dokładnie wyjaśnią każdemu forumowiczowi, a tu proszę, wolą usunąć posty i konta niż udzielić rzetelnych wyjaśnień. Zwykłe tchórze. Nic bardziej nie świadczy o prawdziwości moich zarzutów niż usuwanie moich postów bez żadnej podstawy regulaminowej!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2009 00:02 przez drogi87.)
21.10.2009 00:07
Warszawiak Offline
Super Moderator
Całe szczęście, że tutaj posty nie będą usuwane. usmiech
Proszę na bieżąco nas informować o postępie tej akcji przeciwko expekt.
21.10.2009 11:33
drogi87 Offline
Świeżak
*
Ciągle jestem w trakcie korespondencji z polskim supportem. Piszą mi że anulowanie i powtórna akceptacja kuponów gdy wyniki były juz znane to jakiś absurd który sobie wymysliłem, że nic takiego nie miało miejsca!usmiech

Na pytanie dlaczego usunęli moje konta z forum typujemy.org odpowiadają na temat usunięcia moich kont z expekt, bezczelnie zmieniając temat!

Zarzucają mi że ich obrażam? Tak, złodziei trzeba obrażać z tego względu że są złodziejami, gdyby nie byli to bym ich nie obrażał.Z tego względu piszą że nie będą ze mną dyskutować, zapominając chyba że na początku przez dwa tygodnia w sposób kulturalny i spokojny chciałem wyjaśnić całą sprawę...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2009 11:34 przez drogi87.)
27.10.2009 19:26
drogi87 Offline
Świeżak
*
Jako że miałem poinformować jak zakończy się cała sprawa pozwole sobie wkleić tekst z innego forum na kórym toczyła się zacięta dyskusja:

Witam.

Jak wszyscy już zauważyliście expek.t com zwrócił nasze pieniądze. Wystarczył jeden mail do SZWEDZKIEGO supportu aby po błyskawicznej analizie wszystkich faktów i dowodów pieniądzą zostały natychmiast zwrócone. Zwyciężył zdrowy rozsądek i rzetelność szwedów. Szkoda tylko że pracownicy polskiego suportu w osobach: Robert Chojnacki ,Marcin Wilk, Jarosław Borland tkwili w swoim uporze i kłamstwie do samego końca przez całe 3 tygodnie nie wykazując jakiekolwiek chęci współpracy i rozwiązania problemu. Jeśli chodzi o pozytywne rozstrzygnięcie sprawy ze strony firmy e.xpekt jest to i wyłącznie zasługa szwedzkiego supportu, gdyby nie oni, polski support dalej pozostałby przy procederze okłamywania, oszukiwania, przeinaczania faktów i ciągłym odbieganiu od sedna sprawy, tylko po to aby nie oddać zrabowanych pieniędzy. Zapewnienia polskiego supportu że anulowane zakłady zostały przywrócone jeszcze przed meczem, nie znalazły żadnego poparcia w dowodach, których jak wiemy polski support do tej pory nie przedstawił.

Odnosząc się do wysłanego Conradowi komunikatu ze strony polskiego supportu, chciałbym tylko powiedzieć, iż Marcin Wilk, Piotr Chojnacki i Jarosław Borland nie mają nic honoru i skruchy, nawet wówczas gdy po 3 tygodniach wmawiania mi że to ja jestem oszustem oraz tempego upierania się przy swoich absurdalnych racjach, okazuję się że "góra" przyznaję rację mnie. Jeden mail do szwedzkiego supportu wystarczył aby w ciągu 24 godzin Szwedzi stwierdzili że racja leży po mojej stronie. Oswiadczenie polskiego supportu za pośrednictwem moderatora o ,,rzucaniu mięsem'' również łagodnie mówiąc mija sie z prawdą. W korespondencji mailowej, gdy początkowa dwutygodniowa kulturalna konwersacja nie przyniosła żadnych efektów, nie można się dziwić iż puściły mi nerwy i zacząłem używac dosadniejszego języka. Przesadą jest mówienie o stosowaniu przeze mnie wulgaryzmów itp. Panowie z polskiego supportu byli jedynie określani przeze mnie za pomocą następujących przymiotników; OSZUŚCI , ZŁODZIEJE, KŁAMCY I DEBILE. Widocznie Panowie po bezprawnym zagarnięciu naszych środków finansowych z kont oczekiwali miłej dyskusji przy kawie. Któż z Was drodzy forumowicze ( nie "forowicze" jak to określił w komunikacie polski support) po zostaniu oszukanym i okradzionym wytrzymał by przez 3 tygodnie nie nazywając ludzi odpowiedzialnych za kradzieź inaczej niż po imieniu : złodzieje , oszuści, kłamcy i debile? Ja wytrzymałem niecałe 2 tygodnie... Oczywiście w pełni się zgadzam na publikację maili w których to rzekomo tak strasznie wyzywałem naszych bogu-winnych rodaków z supportu. Zaznaczam tylko aby nie były to wyrywkowe zdania czy maile, lecz cała nasza korespondencja wraz ze wszystkimi mailami odnośnie weryfikacji i odblokowania mojego konta z końca września aż do teraz. Jednocześnie żądam zamazania danych osobowych , pozostawiając ewentualnie pierwsze litery imienia i nazwiska, adresu email.. Żadnych dowodów się nie boję , bo to nie ja ich oszukałem, to nie ja działałem z premedytacja (jak niekórzy sugerują) i to nie ja dla 1600 zł byłem skłonny do zepsucia i oczernienia nie tylko własnego nazwiska ale i całej firmy w której pracuję.

Chciałbym aby Panowie Wilk, Chojnacki i Borland a także niektórzy forumowicze uświadomili sobie raz na zawsze, że stawki nigdy nie zostałyby zwrócone gdyby dowody i prawda nie leżałyby po mojej stronie! Ocenę kompetencji , uczciwości, chęci wykazania choćby odrobiny dobrej woli polskiego suportu pozostawiam wszystkim forumowiczom, którzy śledzili rozwój wypadków. Każdy zdrowo myślący forumowicz zauważył natychmiast, że jedyną taktyką ludzi z polskiego supportu było okłamywanie, bagetelizowanie, odciąganie od sedna sprawy, czepianie się nie istotnych szczegółów i i ciągłe wmawianie wszystkim że białe jest czarne! Żal takich ludzi(Marcin Wilk, Piotr Chojnacki i Jarosław Borland), którzy swoim zachowaniem i postawą symbolizują i utwierdzają wszystkich na świecie, że obraz typowego Polaka to : złodziej i oszust. Tym bardziej że na ofiarę wybrali sobie własnego rodaka, zapewne myśląc , że po paru głupich tłumaczeniach odpuści, jednocześnie nie posiadawszy odwagi i znajomości języka angielskiego aby skierować sprawę do supportu innej nacji, gdzie pracują ludzie odbiegające im o lata świetlne w poziomie kultury i szacunku dla innych ludzi. Widać teraz jak bardzo się przeliczyli. Brak jakichkolwiek przeprosin ze strony polaków mówi sam za siebie.

Na koniec należy dodać pare słów odnośnie oczerniających nas forumowiczów , mając na myśli głównie nie jakiego lukrownika expek.tu - Rybcie. Nie będe wspominał wszystkich twoich wypowiedzi, bo szkoda na to czasu , powiem tylko, że osoby jak ty, odbiegające ciągle od tematu, oczerniające innych ludzi bez żadnej podstawy i dowodów, opierające się tylko na ciągłym gdybaniu, nie czytające faktów, nie potrafiące samemu myśleć muszą być opłacanymi wysłannikami polskiego supportu, supportu który sam nie ma odwagi ujawnic się na forum i wziąć udziału w dyskusji pod własnym imieniem... Twój język, argumenty i sposób myślenia łudząco przypomina język krętaczy z polskiego supportu. Podsumowując: możesz sobie krakać i skakać ile chcesz, lecz nie zmieni to faktu że centrala expekt przyznała mi rację i oddała zabrane przez polaków pieniądze. Przyznali się do winy, koniec , kropka.

Co do innych osób wypowiadających się na forum, chciałbym serdecznie podziękować za pomoc, wsparcie i aktywny udział w całej dyskusji, która z pewnością przyczyniła się do pozytywnego rozstrzygnięcia przez szwedzki ( co trzeba podkreslić; szwedzki a nie polski) support całej sprawy. Nic tak obrazowo nie ujmuję całego oszustwa jak opis Goget'ausmiech

Odnosząc się jeszcze do oficjalnego stanowiska exp.ektu w tej sprawie pozwolę sobie zacytować niezmiernie trafną uwagę kolegi awaxa76: "Oficjalne stanowisko bukmachera w tej sprawie + te żałosne bilety na reprezentację to nieudana próba rozpaczliwego ratowania resztek reputacji i kpina z inteligencji użytkowników tego forum." Nic dodać nic ująć... Niech każdy się zastanowi nad tym zdaniem...

Jeszcze raz chciałbym podziękowac wszystkim forumowiczom, którzy nas wspierali jak również moderatorowi Conradowi za miejsce na dyskusje i rzeczowa ocenę faktów.

Pozdrawiam
27.10.2009 19:43
Warszawiak Offline
Super Moderator
Gratuluję pozytywnego zakończenia sprawy, a wymienione przez Pana osoby z polskiego supportu powinny stracić pracę - no chyba, że dostają odgórnie takie zadania.
Cóż, nigdy się nie dowiemy.

Pozdrawiam.
21.07.2010 09:28
piotryna Offline
Świeżak
*
Bez urazy drogi87 ale jesli grasz na dwoch kontach w jednej firmie liczenie na "laskawy" los bukmachera to raczej srednio optymistyczna opcja.

Ja dopiero zaczynam gre ale mechanizmy funkcjonowania supportu lub jak kto woli (BOK) sa mi doskonale znane (nie ze strony bukmacherskiej). Otoz obsluga klienta to pierwsza linia frontu dla uzytkownikow/nabywcow jak i ostatnia dla kierownikow/managerow. Gora podejmuje decyzje, BOK przekazuje klientowi, i odwrotnie. Klient sle skarge, BOK sle pietro wyzej itd. Nie rozumiem zatem oczerniania ludzi BOK, raczej nalezaloby sie skierowac na rzeczywistego winowajce. BOK to najgorsza mozliwa chyba do wyobrazenia robota.

Tak czy inaczej niechcialbym zostac powiazany z expektem, jak zauwazylem zostaly powiazane inne osoby, ktore wypowiadaly sie negatywnie co do spray drogi87.

Pozdrawiam
Odpowiedz